illusion banner 3

Business Central oplossingen voor tal van branches

Microsoft Dynamics 365 Business Central is software voor bedrijfsadministratie, planning en management. En de bedoeling van deze software is om op een frisse, nieuwe en moderne manier te kijken naar uw bedrijfsprocessen. En om deze allemaal efficiënt aan te sturen. Zodat u maximale besparingen realiseert. En kort op de bal kunt spelen. Maar dit pakket kan nog veel meer. Zo is de koppeling met andere toepassingen van Microsoft Office zoals Word, Excel en Outlook aanwezig. En natuurlijk kunt u ook vlot koppelen met andere Microsoft oplossingen zoals PowerApps, PowerBI en SharePoint. Zodat u een zeer krachtig totaalsysteem krijgt. Wilt u standaard of maatwerk? Ook dan kan. En ook voor kant-en-klare modules voor specifieke sectoren kunt u bij ons terecht. Want wij helpen u graag om processen efficiënt aan te sturen, administraties te verlichten en kosten te verlagen

Sinds 1996 implementeert Offimac de bedrijfssoftware van Microsoft. Deze software heette toen nog Navision. En apps waren toen nog onbekend. Maar dankzij haar lange historiek met Navision is Offimac vandaag 1 van de meest ervaren Microsoft Business Central partners in België. Naast veel ervaring beschikt Offimac ook over veel sectorspecifieke oplossingen voor Business Central. En deze sectorspecifieke extensies zijn kant-en-klaar. Zodat klanten ook snel een oplossing op maat van hun sector kunnen krijgen. En dus ook snel de vruchten van hun automatisering zien. Dus voor kwalitatieve Business Central software en apps zit u zeer goed bij Offimac!

illusion picture 2

Microsoft is met Business Central marktleider in bedrijfssoftware en apps voor KMO en MKB

Het Deense softwarehuis Navision werd in 2002 opgekocht door Microsoft en omgevormd tot Microsoft Dynamics. Onder Microsoft groeide Dynamics NAV uit tot een wereldwijde marktleider. Het is een zeer succesvolle bedrijfssoftware met meer dan 160.000 klanten in 195 landen. En vandaag heet dit pakket niet meer NAV of Navision, maar Business Central.

Maar Microsoft Dynamics NAV werd in oktober 2018 hernoemd in Microsoft Dynamics 365 Business Central.

En Business Central is daardoor dus ook meteen marktleider in bedrijfssoftware voor kleine en middelgrote ondernemingen. Want het omvatte alle vroegere NAV-klanten. En door een cloud- en een lokale versie wint dit pakket ook veel nieuwe klanten bij. Zowel binnen de bestaande doelgroepen als bij startende ondernemingen. Want veel bedrijven willen vanuit Office 365 doorgroeien naar andere bedrijfssoftware. 

Bij Offimac vindt u naast standaard software ook extra kant-en-klare sectormodules op Business Central voor onder andere de bouw, installatie, verhuur, services, HRM en vele andere sectoren. U kan dus ook heel makkelijk het systeem helemaal op uw maat laten inrichten. Zoals dat ook bij Dynamics NAV al kon.

Business Central software en apps automatiseren elke afdeling van uw bedrijf

Dit pakket richt zicht tot kleine en middelgrote bedrijven van 1 tot 250 gebruikers. Het is software die zowat alle afdelingen kan aansturen, van verkoop tot boekhouding. Het voordeel hiervan is dat medewerkers slechts 1 pakket hoeven aan te leren en zeer snel vertrouwd zijn met de software. Bovendien lijkt Business Central heel erg op Microsoft Office.

De grote troeven van deze software zijn gebruiksvriendelijkheid, herkenbaarheid, productiviteit en rapportering. En de software kan zowel op servers in uw bedrijf als in de cloud geïnstalleerd worden. 

Business Central omvat onder meer modules voor volgende afdelingen:

 

illusion picture 4
 • CRM
 • Marketing
 • Verkoop
 • Aankoop
 • Magazijnen
 • Supply Chain
 • Jobs
 • Boekhouding
 • Productie (optioneel)
 • WMS (optioneel)
 • Services (optioneel)
 • Sterke rapportering
 • Heel veel software is standaard
 • Sectorspecifieke toevoegingen
 • Maatwerk kan ook nog atlijd

U kan uw systeem modulair samenstellen. En u kan kiezen uit een ruime selectie aan standaardmodules al naargelang de afdelingen die u heeft.

Zo kan u starten met 1 of enkele modules en naderhand uitbreiden. Bovenop deze standaardmodules kan u ook nog steeds extra apps of aanpassingen laten aanbrengen. Of wat maatwerk laten maken bijvoorbeeld. Onze oplossing is een flexibel systeem dat u helemaal volgens uw wens, tempo en budget kan inrichten.

Bovendien is het erg moderne en mobiele software die werkt op elk toestel. En dat is ook erg handig. Want moderne bedrijven zijn mobiel en werken zowel in de productiehal, thuis als onderweg graag met hun softwarepakket. 

Integratie met Microsoft Office verzekerd

Microsoft Dynamics Business Central is perfect geïntegreerd met Microsoft Excel, Word en Outlook. En dat zorgt voor een zeer herkenbare software. Deze integratie maakt het pakket ook zeer gebruiksvriendelijk. Want bijna iedereen gebruikt dagelijks Microsoft Office. En iedereen zal daardoor ook snel met Business Central vertrouwd zijn. Want werken met Microsoft producten is zeer aangenaam. Omdat Microsoft veel aandacht besteedt aan een goede gebruikerservaring.

De productiviteit van uw medewerkers staat centraal in heel het pakket. Want gebruikers moeten data slechts 1 maal ingeven. En het systeem zorgt voor een verdere verspreiding van de informatie naar andere modules. Klanten moeten nog slechts 1 klantenbestand up-to-date te houden. En iedereen binnen uw bedrijf kan er dankbaar gebruik van maken. Want hierdoor kan u ook meer rendement en efficiëntie in hun bedrijf realiseren. En uiteraard snel uw investering terugverdienen. Medewerkers moesten minder tijd steken in gegevens ingeven. En zij kunnen zich concentreren op meer productieve taken ten behoeve van klanten.

Rapportering is een ander sterk pluspunt. Er zitten meer dan 100 standaardlijsten in de software. Maar iedere gebruiker kan voor zichzelf heel makkelijk nog meer lijstjes en overzichten maken. En haast alle data kan ook steeds naar Excel overgezet worden. Zodat men daarin ook grafieken kon aanmaken die men in Excel al gewoon was. En er zijn ook nog de extra krachtige rapporteringstools die Microsoft Dynamics met Power BI aanbiedt. Want op die manier kan iedere specifieke gebruiker de juiste rapportering op zijn/haar maat maken.

 

Cloud, lokaal, standaard, extra apps, maatwerk … Business Central is een zeer flexibele oplossing

Zoals het moderne software past kan dit pakket op servers in het bedrijf geïnstalleerd worden. En u kan Business Central ook helemaal vanuit de cloud gebruiken. Organisaties konden klein beginnen met enkele gebruikers of zelfs maar enkele afdelingen. En later doorgroeien naar meer. Ook dat is mogelijk. Want Microsoft wil klanten laten groeien zoals zij het wensen.

Vindt u niet alles wat u zoekt standaard in de software? Geen probleem. Er zijn duizenden add-ons en apps van partners zoals Offimac die kant-en-klaar zijn voor vele zeer specifieke sectoren. Offimac heeft zo onder meer oplossingen voor bouw, installatie, verhuur en services. Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk wat maatwerk te laten aanbrengen bovenop al de standaarden. Zodat iedere klant kan komen tot de gewenste samenstelling van Business Central.

 

Deze software is mobiel en modern

Mobiliteit is ook een troef van de Business Central bedrijfssoftware die we zeker moet vermelden. De software draait op elk toestel en op elk systeem. Of u nu op PC, laptop, tablet of smartphone wil werken, het kan. En bovendien kan het ook zowel op Windows, Apple als Android toestellen. Met deze oplossing kan u onbeperkt wisselen tussen toestellen en locaties. En dit is echt iets wat bedrijven vandaag de dag willen!

 

Met Business Central software krijgt u kwaliteit, innovatie en toekomstzekerheid

Met de Business Central software krijgt uw bedrijf voorsprong. Zowel zakelijk als technologisch. Want Microsoft investeert continu in nieuwe technologie. Het heeft veel financiële middelen. En een sterk toekomstplan.

Microsoft wil de beste bedrijfssoftware zijn. En met meer dan 160.000 klanten in 195 landen is Microsoft Dynamics 365 Business Central een zeer stabiele, vaste waarde. Deze grote klantenbasis garandeert stabiliteit. Zij zorgt er voor dat klanten digitale zekerheid krijgen, en dat Microsoft ook blijft investeren voor de lange termijn. En dat biedt grote voordelen voor klanten.

Business Central software werkt bovendien ook zeer goed samen met andere Microsoft toepassingen zoals SharePoint, PowerBI, PowerApps en nog andere software. En Microsoft zorgt ook voor de integratie van al deze toepassingen. Zodat klanten efficiënte ICT-systemen krijgen. En dat bedrijven digitaal ambitieus en succesvol kunnen zijn. Zonder limieten.

Dus waarom zou u nog twijfelen over Microsoft Dynamics 365 Business Central software voor uw branche? Het is gewoon de beste oplossing!

 • Gebruiksvriendelijk
 • Herkenbaar dankzij de vertrouwde schermen van Microsoft Office
 • Alle afdelingen kunnen aansluiten
 • Rapportering volgens ieders wens
 • Mobiel en bruikbaar op elke toestel
 • Kan lokaal of in de cloud
 • Zeer makkelijk uit te breiden
 • Schaalbaar: dit is een systeem vanaf 1 gebruiker
 • Flexibel op veel mogelijke manieren
 • Maatwerk kan
 • Veel extra apps beschikbaar
 • Toekomstgericht
 • Sterke sectorspecifieke modules bij Offimac kant-en-klaar

Er zijn 2 versies van dit systeem verkrijgbaar: er is online en er is on-premise

Zeer veel ondernemingen van klein tot groot gebruiken dagelijks Microsoft Office of Office 365. En waarschijnlijk dat u zelf ook iedere dag Microsoft Outlook, Word of Excel gebruikt. Want Office is zowat de meest verkochte software wereldwijd.

Microsoft wil u hetzelfde gebruiksgemak als van Office 365 bieden voor uw bedrijfssoftware. Want zij wil klanten helpen om vanuit Office 365 door te groeien naar bedrijfssoftware die afdelingen ondersteunt met nieuwe functionaliteiten. En dit alles op dezelfde zeer vertrouwde en herkenbare manier van Office 365. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een eigen boekhoudpakket.

Business Central bestaat in 2 versies: een online versie en een on-premise versie.

De online versie van Business Central: deze werkt enkel in de cloud

De cloud software draait enkel op de Azure cloud servers van Microsoft. Het is gestandaardiseerde software die vooraf ingericht is, waardoor de doorstart vanuit Office 365 ook makkelijk is. Deze versie mikt heel erg op startende en kleine ondernemingen. En ook op de jongere generatie waarvoor digitaal heel normaal is. Want kunnen werken met smartphone, cloud en apps is wat deze generatie verwacht. Binnen deze versie vindt u dus tal van modules zoals voor CRM, marketing, boekhouding en nog veel meer. Business Central online is beschikbaar in enkele formules. Maar het uitgangspunt van deze versie blijft het gebruiken van de beschikbare standaardsoftware die er is, dus zonder maatwerk of extensies.

En wie nog meer functies of wat maatwerk wil, kan ook (beter) overschakelen naar een on-premise versie. Want die versie biedt meer flexibiliteit en mogelijkheden tot aanpassingen. In de volgende paragraaf leest u er meer over.

 

De on-premise versie: deze werkt overal, zowel in de cloud of op eigen servers als u wil

Business Central on-premise is eigenlijk de versie 2019 van Microsoft Dynamics NAV. Het is een pakket met een lange geschiedenis en stevige klantenbasis. Want NAV heeft al 160.000 klanten in 195 landen. Daardoor is het ook een de facto marktstandaard voor kleine en middelgrote ondernemingen. Omdat deze software ook veel sectorspecifieke add-ons heeft, blijft deze software ook sterk groeien.

Deze versie Business Central on-premise vermindert uw administratie, verbetert uw processen en helpt u kosten besparen. Het is een platform waarop alle afdelingen met elkaar samenwerken. Zodat informatie sneller doorstroomt en mensen geen nodeloos dubbelwerk moeten doen. Informatie moet slechts 1 maal ingegeven worden. En daardoor krijgen uw medewerkers meer tijd voor klanten. Met Business Central on-premise beschikt u over een software die uw efficiëntie verbetert. En er voor zorgt dat u kort op de bal kunt spelen!

U kan uw systeem modulair samenstellen. Zo kan u kiezen uit een groot aanbod aan standaardsoftware, apps, add-ons en extensies. En als u ook wat maatwerk wil kan dat. Want Business Central on-premise is een zeer flexibel systeem dat u helemaal volgens uw wens kan inrichten.

Ook niet onbelangrijk is dat deze versie zowel in de cloud als op lokale servers kan geïnstalleerd. Want een zeer grote groep van klanten wil lokale servers. En volgens internationale studies zal dit aantal zeker nog blijven toenemen.

Deze bedrijfssoftware is technisch heel sterk en integreert met tal van andere software

Microsoft is één van de grootste softwarebouwers wereldwijd. Het investeert het meest van heel de sector in bedrijfssoftware voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het heeft zeer veel financiële middelen en zorgt voor integratie met al zijn producten. Innovatie is verzekerd. Want Microsoft staat garant voor innovatie, maar ook continuïteit, groei en evolutie. 

Dynamics 365 Business Central is een zeer sterk technologisch product. En de bijkomende grote troef is dat het vlot integreert met andere software. Want software en apps moeten samenwerken. Zodat klanten er het maximale uit kunnen halen. Bovendien zijn we er zeker van dat er in de toekomst nog meer technologie zal komen. En ook die technologie met de bestaande bedrijfssoftware kunnen samenwerken.

Om vele redenen zijn we er van overtuigd dat Microsoft de beste keuze inzake bedrijfssoftware voor KMO is. Niet alleen omdat we 1 van de eerste Microsoft partners in België zijn. Ook omdat Microsoft een sterke speler met sterke oplossingen is. En wat vooral belangrijk is voor ons, is dat Microsoft zorgt voor continuïteit, innovatie en bedrijfszekerheid voor onze klanten. En lange termijn bedrijfszekerheid, dat is wat klanten verwachten van hun investeringen in software en apps. 

Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de integratiemogelijkheden die Microsoft voor haar bedrijfssoftware biedt: 

De toegevoegde waarde van Offimac? Kant-en-klare software en extra apps voor sectoren

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een nieuw product, dat steunt op stevige historische fundamenten.

Maar wilt u een kant-en-klaar systeem voor uw branche? Dat kan! Want wij kunnen uw Business Central software uitbreiden met sectorspecifieke apps en add-ons. 

Ons bedrijf heeft een lange traditie in Business Central add-ons. Omdat wij actief zijn in Microsoft bedrijfssoftware sinds 1996 hebben wij al veel projecten gedaan. Daarom ook weten wij wat branches nodig hebben. En deze kennis en ervaring vertalen wij in Business Central add-ons. Zodat klanten snel kunnen schakelen en meteen kant-en-klare functionaliteit voor hun branche. En zij niet moeten investeren in duur maatwerk.

Bij ons kan u onder meer terecht voor Business Central add-ons voor verhuur, projectbeheer, services en HRM.

Belangrijk om weten is dat wij onze add-ons bouwen en ondersteunen volgens ISO9001. Daarnaast zijn deze add-ons grondig uitgetest door Microsoft. En daardoor verkreeg Offimac ook het strenge CfMD-certificaat van Microsoft. Dus Offimac levert add-ons van topkwaliteit!

Naast eigen oplossingen verdelen wij ook Business Central add-ons van buitenlandse collega’s voor andere branches.

Software implementeren vereist kennis, kunde en ervaring. Want het gaat niet alleen over software. Het gaat er ook om uw business te kennen en te weten hoe deze zo efficiënt mogelijk aangestuurd kan worden. En net dat onderscheidt een ervaren partner zoals Offimac. Dus voor goede Business Central software van een goede partner moet u bij ons zijn.

Weten wat Microsoft Dynamics 365 Business Central software voor uw bedrijf of branche kan betekenen? Bel ons of contacteer ons voor meer info! En maak hier kennis met enkele van onze kant-en-klare extensies en apps:

 

 • CRM
 • Projectbeheer
 • Verhuurbeheer
 • Servicebeheer
 • Planning
 • HRM
 • Klantenportalen
 • Rapportering
 • Calculatie
 • Task & Job management
 • Resource & Asset management
 • Office 365
 • Microsoft SharePoint connectors
 • PowerApps
 • Integratie met externe apps